Paula Saari, triathlonisti


Uinti, Triathlon, Henkilökuva by EW Dive, 14.11.2022
42

Moikka!
Mä olen Paula Saari, triathlon urheilija Lahdesta. Olen näitä kuuluisia ruuhkavuosia elävä kolmen lapsen äiti ja elän ihan tavallista perhe elämää ja arkea. Hurahdin triathloniin kohta 3 vuotta sitten, kun aloitin lajin Esa Heinosen valmennuksessa tavoitteellisesti. 

Mitkä ovat minun tavoitteeni? Tavoitteeni on pärjätä omassa ikäsarjassani ja kun sanon pärjätä, se vaatimattomasti tarkoittaa olla paras. Viime kesä 2021 oli ensimmäinen kunnon kisakauteni. Kisasin ensimmäisen Ironman puolimatkani (uinti 1,9 km/pyörä 90 km/ juoksu 21 km) Lahdessa ja sijoitukseni oli 6. 

Se kisa näytti ensimmäisen kerran suunnan missä mennään. Innostuin ja kuukausi siitä eteenpäin olinkin jo Turun SM puolimatkalla, jossa sijoitukseni oli 4. Tämä kesä teki sen, että tajusin potentiaalini ja tein päätöksen, että kaikki peliin!  

42

 

Tällä blogilla on tarkoitus esitellä itseni, avata hieman kuka olen ja mistä aiheesta tulen tänne kirjoittelemaan teille!  
 
42 

 

Triathlon on siitä hieno laji, että sitä voi harrastaa minkä ikäinen, kokoinen ja minkä tasoinen vain, yksin tai yhdessä! Minä aloitin, kun olin vielä äitiyslomalla ja nuorin lapseni oli vain alle vuoden ikäinen. Siinä minä tarmokkaasti poljin pyörää sisällä treinerissä ja poika jokelteli lattialla vieressäni. Juoksu oli tuolloin ainut tuttu laji, jota olen harrastanut lapsena enemmän tosissaan ja aikuisena vähemmän tosissaan.  No entä sitten uinti… tuo pirulainen, joka kasvattaa monille harmaita hiuksia. Siinä lähdettiin ihan nollasta. 2020 tammikuussa aloitin X-tri Lahti seuran uimavuorot sekä itsenäiset ”räpiköinnit”, sillä sellaiseksi minun uintiani sai silloin kutsua. Sisukkaasti vaan jatkoin, koska päätin oppia. Viime kesänä 2021 puolimatkan kisoissa 1,9 km uinti taittuikin jo aikaan 35min. Hitto että olin ylpeä itsestäni ja päättäväisyydestäni oppia. Syksyllä polvestani repesi kierukka, joka johtikin kahteen leikkaukseen. Pystyin pelkästään uida talven aikana ja sitä teinkin sitten paljon! Tänä kesänä 2022 Portugalissa puolimatkan IM kisoissa 1,9 km uinti aikani oli vain 30min!! Kaikkea sitä voi aikuisenakin oppia, kaikki on mahdollista! 
 
42 

Matkani jatkuu kohti IRONMAN 70.3 WORLD CHAMPIONSHIP 2023 LAHTI kilpailua, johon olen lunastanut paikkani.  Mahtavaa että EW Dive on yhteistyökumppanina mukana matkassani! Minut löytää myös instagramista nimellä @saaripaula, jota käytänkin ahkerasti. Etenkin stoorin puolta. Seuraavassa blogissani voisin avata hieman tuosta loukkaantumisestani. miten se vaikutti fyysisesti ja etenkin, miten se kolahti henkisesti olla 9kk sivussa, kun urheilu hommat olivat juuri lähteneet lentoon. kerron myös, miten meni urheilun saralla kesä 2022 kun syksy, talvi ja kevät meni leikkauspöydillä ja kuntoutuksessa. kuullaan taas!

Terkuin Paula

42
 

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Dive Booth in Lahti, ensimmäiset sukellusmessut Lahdessa 23.3.2024

Lahdessa järjestettiin lauantaina 23.3.2024 hotelli GreenStarissa sukellusalan messut. Messuja aloitettiin suunnittelemaan jo tammikuussa 2023. Ajatus tapahtumaan sai alkunsa yksinkertaisesti siitä, että Suomessa ei oltu järjestetty pitkään aikaan mitään laitesukellukseen liitty...

Paulan tiukkaa treeniä!

Moikka!   Kesä on jo pitkällä ja kisat alkanut. Mulle ensimmäinen kova treenitalvi takana. Tietenkin kovaa on treenattu alusta asti, mutta eri tavalla. Ensimmäiset pari vuotta on tehty pohjia sille, että pystyn treenaamaan kovaa. Pohjia tehdään edelleenkin.  Onni on viisas valme...

Uusi vuosi 2023 ja uudet kujeet!

Taas on edellinen vuosi hyvästelty ja suunnitellaan jo hurjasti tulevaa vuotta. Mutta ennen sitä katsotaanpas mitä kaikkea vuonna 2022 tulikaan tehtyä. Vuosi 2022 aloitettiin vielä vahvasti koronan rajoittamassa maailmassa. Yritys täytti 20 vuotta ja minä itse 50 vuotta....
sustour-logo cosme-logo smal-logo travelife-logo