EW Dive Triathlon Ambassador Pirjo Tenhu


Uinti, Triathlon, Henkilökuva by Tanja L., 21.03.2021
Hei

 

Olen Ew Diven ambassador Pirjo Tenhu, triathlonisti Heinolasta.

Ew Dive on ollut ystäväni vuodesta 2016. Osallistuin tuolloin ensimmäiseen täydenmatkan triathlon kilpailuun Barcelonassa. Kisamatkani ja -suoritukseni onnistumisessa auttoi jo silloin Tanjan ja Villen uinti- ja sukellusalan asiantuntemus.

Triathlon on ollut harrastukseni jo yli kymmenen vuoden ajan. Kokemukset lajin parissa ovat olleet mieleenpainuvia. Matkustaminen erilaisiin maihin ja erilaisiin kilpailuihin osallistuminen ovat rikastuttaneet arkeani hurjasti. Erilaisista kilpailuista on kertynyt kaappiini monen värisiä ja muotoisia mitaleja ja pokaaleja. Parasta kuitenkin ovat olleet huikeiden ihmisten kohtaamiset ja kohtaamisista syventyneet ystävyyssuhteet. Kisatavoitteeni teenkin ihan eri syistä kuin mitalin kiilto silmissä.

Ensinnäkin nautin aktiivisesta ja terveellisestä arjesta ja jokaiseen päivääni kuuluukin jotakin liikuntaa.

Toiseksi pyrin elämään hetkessä niin tiukissa juoksuvetoharjoitteissa urheilukentällä kuin pitkissä pyöräharjoitteissa Wattbikella sisällä ja uintiharjoitteissa avovedessä tai uimahallissa. Hetkestä nauttiminen tuo laatua elämään ja auttaa palautumaan muista arjen haasteista.

Joku voi kokea haasteena triatlonissa kolmen lajin hallitsemisen ja/tai harjoitusten sijoittumisen viikkoon. Minusta monipuoliset harjoitukset rytmittävät mukavasti viikkoani. Vuosien varrella olen oppinut, että minun on keskityttävä harjoituksen määrän sijasta laatuun. Määrän ja laadun tasapainottamisen vuoksi palaudun harjoitteista hyvin ja pysyn terveenä.

Normaaliaikana uin viikossa 2-3 kertaa. Yksi kerta on Triathlon Club Heinolan seurauinti, joka on ohjattu uintiharjoitus. Avovesiuintiaikana pyrin uimaan palauttavia harjoitteita omassa kotirannassa useasti. Talvella pulahdan myös avantoon lihasten ja mielen palautumista toivoen.


12


Juoksu- ja pyöräharjoitusten painotuksen vaihtelevat vuoden aikana. Viikonloppuna on usein pidempi juoksu ja/tai pyöräharjoitus. Kerran viikossa on oman seuran juoksuvetoharjoitus joko yleisurheilukentällä tai urheiluopistolla Vierumäellä ja talvella kerran viikossa teen tiukemman ja tavoitteellisemman pyöräharjoituksen sisällä. Talvella teen hiihtäen 2-3 tunnin harjoitteita nauttien pakkaspäivistä, aurinkoisista ja kiireettömistä viikonlopuista.

Nyt odotan innolla, että pääsen kokeilemaan seuraavaan uintiharjoitukseeni Bluseventyn kelluttavia uimahousuja ja tietenkin odotan jo kesää ja avovesiuintikautta.

Olen iloinen, että yhteistyömme Ew Diven kanssa jatkuu harjoitellessani seuraavaan täydenmatkan kilpailuuni ensi kesänä. Maailman tilanteen takia, päätän osallistumispaikan lähempänä kesää. Ehkä kilpailen Tahkolla tai Tallinnassa.

iloisin triathlonterveisin Pirjo Tenhu

 

seuraavaksi….

Minulla on halu kilpailla ja nautin kilpailun suunnittelusta ja siihen keskittymisestä.


7

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Uusi vuosi 2023 ja uudet kujeet!

Taas on edellinen vuosi hyvästelty ja suunnitellaan jo hurjasti tulevaa vuotta. Mutta ennen sitä katsotaanpas mitä kaikkea vuonna 2022 tulikaan tehtyä. Vuosi 2022 aloitettiin vielä vahvasti koronan rajoittamassa maailmassa. Yritys täytti 20 vuotta ja minä itse 50 vuotta....

Hyvää joulun aikaa!

Hyvää joulun aikaa Näinä aikoina, kun korona ja kaikki muut taudit jylläävät, on mahtavaa, kun on saanut treenata terveenä edes joitakin viikkoja. Marraskuun alussa tein positiivisen korona testin numero 2. Onnekseni tauti oli suht lievä ja pääsin muutaman viikon päästä jo takai...

Paula Saari, triathlonisti

Moikka! Mä olen Paula Saari, triathlon urheilija Lahdesta. Olen näitä kuuluisia ruuhkavuosia elävä kolmen lapsen äiti ja elän ihan tavallista perhe elämää ja arkea. Hurahdin triathloniin kohta 3 vuotta sitten, kun aloitin lajin Esa Heinosen valmennuksessa tavoitteellisesti.  M...
sustour-logo cosme-logo smal-logo smal-logo