Hyvää joulun aikaa!


Uinti, Triathlon, Henkilökuva by EW Dive, 7.12.2022
Hyvää joulun aikaa

Näinä aikoina, kun korona ja kaikki muut taudit jylläävät, on mahtavaa, kun on saanut treenata terveenä edes joitakin viikkoja. Marraskuun alussa tein positiivisen korona testin numero 2. Onnekseni tauti oli suht lievä ja pääsin muutaman viikon päästä jo takaisin treenin makuun. sykkeet olivat treenatessa korkeammat kuin yleensä vielä pitkään oireiden hävittyäkin. Ensimmäisen koronan sairastin 2021 tammikuussa, silloin se oli paha ja toipuminen pitkä kestoinen. Tällä hetkellä treenit purevat ja kroppa ottaa taas kaiken vastaan! urheilijan unelma aikaa siis. Vastustuskykyä koitan pitää korkealla unen ja hyvän ravinnon lisäksi jokapäiväisellä vitamiini sekä maitohappobakteeri annoksella. käytössäni on D, B, C, sinkki ja maitohappobakteerit. Muistakaa vitamiinien tärkeys varsinkin talvella!
 
43

Lupasin edellisessä blogissani kertoa loukkaantumisestani. Tästä olisi kerrottavaa romaanin verran, mutta kerron tiivistettynä mitä tapahtui.

Olin syyskuussa 2021 Barcelonassa treenileirillä, kun kesken juoksun aloin tuntea kipua polvessa. kipu yltyi myöhemmin samana päivänä ja kohta en pystynyt enää astua jalalla. Suomeen päästyäni menin heti magneettiin ja todettiin pieni repeämä kierukassa sekä useampi Bakerin kysta. Ortopedi sanoi, ettei tehdä mitään, nyt vaan lepoa. Meni 5 viikkoa eikä polvi antanut tehdä mitään. Ortopedi oli sitä mieltä, että voi mennä 6kk ennen kuin olisin kunnossa. Menin kuulemaan toisen Ortopedin mielipiteen ja parin päivän päästä olin jo leikkaus salissa. Fysioterapiaa ja kuntoutusta, lupa juosta jo muutaman viikon kuluttua. Kerkesin juosta muutaman viikon, kun jalka kipeytyi taas.

43

Sain suositukset Ortopedi Jari Salolle, joka leikkasi minut uudestaan tammikuussa 2022. Tällä kertaa kierukka oli revennyt kokonaan läpi mitalla. Jää epätietoon miksi ja mitä tapahtui tai jäi tapahtumatta ensimmäisessä leikkauksessa. Fysioterapiaa ja kuntoutusta taas kerran.  Olin pidempään seurannut Instagramissa fysioterapeutti Peetu Lehmusta. Tuli sellainen olo, että tämä kaveri on se, joka auttaa minut takaisin juoksukenkiin! Arvatkaa mitä? niin siinä sitten kävi. Ravasin Helsingissä Peetun luona kevät talvesta kesään. Tein kaiken mitä piti, jotta saisin taas urheilla kovaa! Peetun jumpat on ihan omaa luokkaansa. Olen harrastanut salilla käymistä koko ikäni, mutta en ollut tehnyt tai kuullut yhtäkään näistä liikkeistä mitä nyt teen. Toukokuun lopulla 2022 sain sitten juoksu luvan! aloitettiin muutaman minuutin kokeilulla. Ilon kyyneleet valuen juoksin, vaikkei kyse ollut kuin muutamista minuuteista. Tällä mentiin joitakin viikkoja ja pääsin osallistumaan x-tri Lahden sprintti kisaan kesäkuun puolivälissä. Olin ikionnellinen, vaikka valmentajani määräsi maksimi vauhdiksi vain 5min/km. Taisin ihan pikkuisen olla jäärä ja mennä vähän kovempaa koska se oli niin IHANAA! Treenien edettyä aloin päästää irti siitä surun ja vihan tunteesta mitä loukkaantuminen minulle aiheutti. Rehellisesti sanottuna en pystynyt loukkaantumisen alussa juuri iloitsemaan muiden treeni jutuista. Toisen leikkauksen jälkeen tunsin olevani hyvissä käsissä niin leikkaus pöydällä kuin sitten kuntoutuksessakin. Aloin näkemään asiat eri kantilta. Kuvailisin sen parhaiten niin että minusta tuli kuin jousipyssy se jousi osa pingotettuna sisäänpäin. Ajatus päässäni oli, että täältä tullaan, odottakaa vaan kun pääsen irti!

43

Niin siinä sitten kävi, Heinäkuussa kisasin Turku Challenge pikasprintin ja voitin oman ikä sarjani sekä olin kaikkien naisten nopein! Elokuun lopulla pidennettiin hiukan jo matkaa ja kisasin vierumäellä perusmatkan kilpailun, josta sain pronssia. Sain alkaa hiljalleen pidentää matkoja ja kisakauteni huipentui Portugalin Iron Man puolimatkalle, jossa sijoitukseni oli neljäs. Pääsin kaikesta huolimatta kisaamaan mahtavan kisakauden ja olen tästä ikuisesti kiitollinen valmentajalleni Esa Heinoselle, Fysioterapeutille Peetu Lehmukselle ja leikkaavalle lääkärille Jari Salolle. Annan myös itselleni olan taputukset kovasta työstä ja siitä että pystyin ajattelemaan niinkin positiivisesti kaikista vastoinkäymisistä huolimatta. Tästä jatketaan kovan työn parissa kohti ensivuoden kisoja sillä vimmalla, joka minuun iski, kun olin loukkaantunut. Täältä meinaan tullaan!

43

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Dive Booth in Lahti, ensimmäiset sukellusmessut Lahdessa 23.3.2024

Lahdessa järjestettiin lauantaina 23.3.2024 hotelli GreenStarissa sukellusalan messut. Messuja aloitettiin suunnittelemaan jo tammikuussa 2023. Ajatus tapahtumaan sai alkunsa yksinkertaisesti siitä, että Suomessa ei oltu järjestetty pitkään aikaan mitään laitesukellukseen liitty...

Paulan tiukkaa treeniä!

Moikka!   Kesä on jo pitkällä ja kisat alkanut. Mulle ensimmäinen kova treenitalvi takana. Tietenkin kovaa on treenattu alusta asti, mutta eri tavalla. Ensimmäiset pari vuotta on tehty pohjia sille, että pystyn treenaamaan kovaa. Pohjia tehdään edelleenkin.  Onni on viisas valme...

Uusi vuosi 2023 ja uudet kujeet!

Taas on edellinen vuosi hyvästelty ja suunnitellaan jo hurjasti tulevaa vuotta. Mutta ennen sitä katsotaanpas mitä kaikkea vuonna 2022 tulikaan tehtyä. Vuosi 2022 aloitettiin vielä vahvasti koronan rajoittamassa maailmassa. Yritys täytti 20 vuotta ja minä itse 50 vuotta....
sustour-logo cosme-logo smal-logo travelife-logo