Rakkaudesta lajiin, yrittäjänä jo 20 vuotta!


Henkilökuva by Ville L., 22.1.2022
Yhtiö

Yritys Enterprising Wave Oy on perustettu helmikuussa 2002. Yrityksen toimiala oli alussa työkalujen myynti ja maahantuonti.
Asiakaskunnaksi muodostui nopeasti lahtelainen metalliteollisuus sekä muutama valtakunnallinen tavarataloketju.
Toimipaikkana oli vanha varastorakennus Särmääjänkadulla, Lahdessa. Olemme aina olleet eteenpäin suuntautuneita ja nopeita muutoksissa. 2005 muutimme Lahden keskustaan myyntikonttoriin, jolloin lopetimme myymälämyynnin ja keskityimme tukku- ja teollisuusmyyntiin.

31

Olen harrastanut laitesukellusta vuodesta 1997 ja toiminut PADI kouluttajana vuodesta 2001, mikä mahdollisti aloittamaan laitesukelluskoulutuksen laajemmassa mittakaavassa.

31

Tässä yhteydessä syntyi EW Dive, joka onkin toiminut yrityksen pääasiallisena toimialana vähän kerrallaan siitä eteenpäin.
Aloitimme aktiivisen messuilun sukeltamisen tiimoilta, aluksi Venemessuilla ja myöhemmin Matkamessuilla.
Venemessuilla 2008 tutustuimme Pertti Rautioon, joka oli messuilla mukana Colona sukelluskeskuksen, Sharm el sheikin edustajana.

Siitä lähtikin ajatus aloittaa sukellusmatkailu asiakkaidemme kanssa. Pertin luona kävimme useamman kerran sukeltelemassa, kunnes Egyptin epävakaat olosuhteet ajoivat Pertin maasta pois ja Colona sukelluskeskus Sharm el sheikissä lopetetettiin.

Vuonna 2008 lokakuussa saapui maailmanlaajuinen finanssikiriisi, mikä pudotti kaupankäynnin työkalupuolella erittäin nopeasti huolestuttavan pieneksi.
Tämä pakotti yrityksen kasvattamaan sukeltamisen osuutta, kun selkeästi asiakaskunta oli lomautettuna omista töistään ja tekemistä vailla. Samassa yhteydessä oli sukellusoppilailla tarve varustehankintoihin, johon pyrittiin tietysti vastaamaan parhaamme mukaan. Myymälän varustemyynti on muovautunut aina kysynnän mukaan; aluksi työkalut, sitten sukellusvarusteet ja mitä enemmissä määrin nykyisin vapaasukellus -ja uintivarusteet. Ajoittain saatat löytää yllättäviäkin tuotteita myymälästämme tai verkkokaupasta. ;)
Työkalupuolta ei ole unohdettu vaan taustalla on hoidettu hyviä asiakkuuksia ja erilaisia projekteja ihan näihin päiviin asti.

 Case CAPE (2009)

 Lahtelaisen merkittävän puuteollisuuteen suuntautuneen yrityksen lopettaessa, kyseisen yrityksen toimitusjohtaja kysyi hoitaisimmeko yhden mahdollisen kaupan ”maaliin”, joka oli heille vasta tullut ja aivan alkutekijöissään. No tottakai se otettiin työn alle ja jo seuraavalla viikolla seistiin espanjalaisen tehtaan ”catwalkilla” katon rajassa ihmettelemässä, kuinka tehtaan toisesta päästä tulee valtaisalla ryminällä raakapuurunkoa sisään ja kaiken käsittelyn jälkeen useampi teollisuuslinja tuottaa valmiita pakkauslavoja (FIN ja EURO) 6 kappaletta per minuutti ulos. Täytyy sanoa, että näky oli vaikuttava ja ajatuksia herättävä.

Reilun kahden vuoden vääntämisen jälkeen saatiin toimitettua Suomeen kaikkien aikojen ensimmäinen Cape Mecanon valmistama lavalinjasto Keski-Suomeen, kaupan arvo oli noin 1 miljoona euroa.

31
Kuva linjaston layout


Tämän seikkailun jälkeen palattiin takaisin enemmän tai vähemmän normaalin arkeen.
Jatkettiin siis metalliteollisuuden sekä sukeltamisen kanssa. Tässä vaiheessa liikevaihto jakaantui suurin osa työkaluista ja suojaimista sekä murto-osa sukeltamisesta.

Matkan varrella oli myös jatkettu kouluttautumista ja 2004 sain Sukeltaja liiton koulutuksessa CMAS kouluttajapätevyyden, josta jatkoin matkaani eteenpäin saaden 2007 NAUI Course Director kouluttaja oikeudet. Koulutus tapahtui NAUI Europan tiloissa Niverdelissä, Hollannissa.

31

Kouluttamisen määrä kasvoi ja oppilasmäärät olivat vahvassa kasvussa. Noin 2010 ovesta astui sisälle PADI Nordicin silloinen päämies Olle, joka ilmoitti, että sinusta teemme PADI kouluttajan ja takaisin ruotuun. Ilmoitin Ollelle, että kyllä se onnistuu mutta itse en maksa mistään mitään ja näinhän se sitten kävi. PADI otti homman haltuun ja niin minusta tuli taas aktiivinen PADI:n kouluttaja.

31

EFR Ensiapukoulutukset

2010 yhtiön toimintaan tulivat mukaan ensiapukurssit. Kortitamme EFR (Emergency First Responce) koulutusjärjestelmän pohjalta vuosittain useita satoja kurssilaisia sekä koulutamme myös Ensiapukouluttajia.

Paras kiitos näistä kursseista on hyvä palaute asiakkailta sekä pitkät asiakkuussuhteet ihan näihin päiviin asti.

Triathlon

Vuonna 2013 aloitimme aktiivisen osallistumisen Triathlon kilpailuihin myyntiteltan kanssa, yhteistyössä HEAD avovesiuintipukujen maahantuojan kanssa. Tämä olikin mukavaa vaihtelua normaaliin toimintaamme. Otamme osaa edelleen Triathlon kilpailuihin mutta nykyään upealla myyntikärryllämme.

31

Vuodesta 2018 sain kutsun tulla osaksi Finntriathlonin organisaatiota. Minun vastuualueenani on Uinnin valvonta Finntriathlonin omissa kilpailuissa mutta lisäksi myös IRONMAN Finland kilpailuissa. Tämä on ollut hieno kokemus, joka on rikastuttanut omaa tekemistä monella tavalla ja olen päässyt tapaamaan upeita persoonia niin kilpailijoista mutta myös järjestävästä organisaatiosta.

31

Matkat (2008…)

Uutta pontta tekemiseen ja tarve aktivoida sukeltajia astui vahvasti mukaan. Kuten aikaisemmin mainitsin, aloitimme sukellusmatkailun Egyptiin ja kohteena ensimmäisenä oli Sharm el sheik, Punainenmeri. Matkojen markkinointi nimenä toimi Perhesukellusmatkat, tällöin ei sukeltavat nauttivat päivästä rannalla ja kortitetut sukeltajat lähtivät merelle seikkailemaan. Matkat olivatkin heti alusta lähtien suosittuja ja koska aina jotain uutta täytyy kokeilla, aloitimme sukellussafarit eli viikko vietetään laivalla sukeltaen ja nauttien hyvästä ruoasta ja seurasta. Tänä päivänä teemme useamman lähdön laivasafareille sekä pyrimme myös järjestämään kaukomatkoja vähintään joka toinen vuosi. Korona tietysti tyrmäsi monet matkat ja toimintasuunnitelmamme mutta onneksi olemme niistä saaneet ns. niskalenkin ja olemme jo voiton puolella.

Uutuutena matkoillamme tänä vuonna 2022 on Vapaasukeltajille suunnattu laivasafari Punaisellamerellä sekä Hyvän olon matka Mallorcalle, jossa jooga ja pilates-harjoittelu on avainasemassa.

31

Verkkokauppa

Maailma muuttuu niin myös me. Paine verkkokaupan avaamiselle oli suuri ja aloitimme vuonna 2012 ensimmäisen verkkokauppamme. Hyvin nopeasti huomasimme, että verkkokaupan ylläpito on täysipäiväistä työtä, joka vaatii paljon.

Monien sattumusten kautta tämänhetkinen verkkokauppamme on hyvällä mallilla ja olemme aloittaneet jopa kansainvälisen myynnin. Tällä viikolla lähti australialaiselle vapaasukeltajalle paketti ja suomi-pipo kaupan päälle, ettei päätä palele. 

Olethan käynyt tutustumassa verkkokauppaamme ja valikoimaamme?

2022

Juhlavuotemme tuo paljon uusia mahdollisuuksia yrityksen täyttäessä 20 vuotta (1.2.2022) ja minun itseni täyttäessä 50 vuotta (27.01.2022). Suunnitelmat ovat vahvasti tulevassa ja isojakin muutoksia odotettavissa lähivuosina.

Kiitos mahtavalle perheelleni valtaisasta tuesta ja varsinkin vaimoni Tanja, joka on järkkymättä seisonut rinnallani, milloin puutehtaan jylinässä katonrajassa kulkusillalla tai Päijänteen pohjalla auttamassa sukelluskoulutuksissa.

Kiitos kautta aikojen mukana olleilla sukelluskouluttajilleni suunnattomasta avusta matkan varrella sekä tietenkin kaikille työsuhteessa olleille siinä hetkessä sitoutumisesta sekä avarakatseisuudesta sen hetkisessä maailmantilanteessa.

Kiitos mahtavat asiakkaat myötäelämisestä ja mukana kulkemisesta matkallamme niin sukeltajat kuin teollisuuden asiakkaat. Olen saanut teistä monista läheisiä ja hyviä ystäviä.

Kiitos Mikko L, Lauri K, Heikki M, Kari V, Tiia L, Kirsi A, Ari R, Harri H, Maria K, Kari L, Jari S, Aki M, Hanne E, Katja K, Kaisa E, Sami A, Severi R, Jukka T, Anssi N, Juha R, Roni K,  Jukka N, Sanni R, Timo N, Helmi J, Jaakko L, Johanna K!
Ja mitä suurin pahoitteluni jos nimesi jäi listasta, vanhuus saattaa aiheuttaa muistiongelmia ;)

Juhlistamme yrityksen merkkipäivää viikolla 4 työn touhussa tarjoten asiakkaillemme hyvää palvelua ja merkittäviä alennuksia ;)

Vuosien varrella tehtyä:
-       Työkalumyynti 2002-

-       Sukelluskoulutus 2006-

-       Sukellusvarustemyynti 2008-

-       Vauvauintikuvaus 2008-2016

-       Messuilu 2003-

-       Valkku sukelluskoulutus Pajulahti Nastola 2006

-       Sukelluslaitteiden huolto aloitetaan 2007-

-       Matkailu 2008-

-       Ensiapukoulutus 2010-

-       Lahti Energia jäähdytysvesitunnelin kuvantaminen ja konsultointi 2012

-       Verkkokaupan aloittaminen 2012-

-       Uinnin vastaava Ironman Lahti 2018-

-       Muutto uuteen toimitilaan kesä 2022

Ohessa muutamia nostoja tuotteistamme:


 

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Paulan tiukkaa treeniä!

Moikka!   Kesä on jo pitkällä ja kisat alkanut. Mulle ensimmäinen kova treenitalvi takana. Tietenkin kovaa on treenattu alusta asti, mutta eri tavalla. Ensimmäiset pari vuotta on tehty pohjia sille, että pystyn treenaamaan kovaa. Pohjia tehdään edelleenkin.  Onni on viisas valme...

Uusi vuosi 2023 ja uudet kujeet!

Taas on edellinen vuosi hyvästelty ja suunnitellaan jo hurjasti tulevaa vuotta. Mutta ennen sitä katsotaanpas mitä kaikkea vuonna 2022 tulikaan tehtyä. Vuosi 2022 aloitettiin vielä vahvasti koronan rajoittamassa maailmassa. Yritys täytti 20 vuotta ja minä itse 50 vuotta....

Hyvää joulun aikaa!

Hyvää joulun aikaa Näinä aikoina, kun korona ja kaikki muut taudit jylläävät, on mahtavaa, kun on saanut treenata terveenä edes joitakin viikkoja. Marraskuun alussa tein positiivisen korona testin numero 2. Onnekseni tauti oli suht lievä ja pääsin muutaman viikon päästä jo takai...
sustour-logo cosme-logo smal-logo travelife-logo