Ensiapulahti


Ensiapu, Henkilökuva by Tanja L., 02.05.2021

“Kurssit tehokkaalla ajankäytöllä, opetuksesta tinkimättä.” - Tanja Laine 

Ensiapukouluttajan töitä aloin tehdä muun työn ohessa vuonna 2012, kun olin käynyt Emergency First Respoce (EFR)kouluttajakurssin kouluttajani Petri Stenbergin ohjauksessa. Tietotaito syventyi vielä lisää, kun 2015 sain valmiudet tehdä uusia EA-kouluttajia, Annelie Lövgrenin johdolla. Sain heiltä erittäin hyvät eväät erilaisten ensiapukurssien vetämiseen. 

Nautin työstäni todella paljon. Erityisesti siitä, että tapaan erilaisia ihmisiä ja siitä että, saan ihmiset ymmärtämään, kuinka tärkeää ensiaputaitojen osaaminen on. Miten pienillä teoilla, voikaan olla valtava merkitys! 

Kursseja on tullut tehtyä vuosien varrella monenlaisille yrityksille, seuroille, yhdistyksille, perheille ja yksityisille. Monet yritykset ja seurat ovat jatkaneet yhteistyötä kanssani jo useita vuosia. Tuntuu hyvältä saada tehdä yhteistyötä vielä vuosien jälkeen. 


Vuosien varrella olen saanut kouluttaa myös monia ensiapukouluttaja-kursseille tulleita; osasta olen saanut aisapareja kursseillemme ja toiset ovat jatkaneet itsenäistä työskentelyä tahoillaan. Myös mieheni toimii ensiapukouluttajana ja olemme yhdessä tehneet ympäri Suomea noin 1000 ammattiautoilijalle Trafi hyväksyttyjä EA-kursseja. 

Auttamisen kipinä on ollut minussa jo pienestä tytöstä lähtien. Isäni oli suurena esimerkkinä siinä, miten toimia hätätilanteissa. Hän kertoi minulle paljon tilanteita ja tapahtumia, missä oli ollut mukana ja miten niissä tuli toimia. Elämäni aikana olen auttanut monissa hätätilanteissa ja mietin, jopa jossain vaiheessa ensihoitajan ammattia. 

Ensimmäisessä ison onnettomuuden apujoukoissa olin mukana jo 80 luvun alussa, vaikka ikää oli vasta vähän. Silloin rauhoittelin monivamma sokki-potilasta, kun ambulanssia odotettiin paikalle. 

Ensiaputaitojen opettaminen on monin tavoin mielenkiintoista. Kurssit ovat vuorovaikutteisia ja niissä on teorian lisäksi paljon käytännön harjoitteita. Käytän omilla kursseillani apuna powerpoint esityksiä, pyrin kertomaan asioista mahdollisimman maanläheisesti, enkä viljele puheessani lääketieteellisiä sivistyssanoja. Harjoitteita on tehty toden teolla; Anne-nuket ja opetus defibrillaatiolaite ovat kovassa käytössä. 

Usein kurssit räätälöidään koulutettavan tahon omien tarpeiden mukaan. Huomioimme työskentely paikkojen mahdolliset vaaranpaikat, ikärakenteen, mitä ensiapuvälineitä on käytettävissä ja kuinka lähellä on saatavilla oleva defibrillointilaite.
Tämän hetkisen pandemia tilanteen vuoksi olemme ottaneet käyttöömme myös etäkurssit. Teemme ensiavun kertauskursseja teamsin kautta.


 
Ensiapukouluttajan tehtävä on madaltaa kynnystä ensiavun antamiseen. Se, että kursseja käy ja kertaa, antaa enemmän rohkeutta ja uskallusta toimia henkeä uhkaavissa tilanteissa. 

Marinka Linna, Alfarocin henkilöstöpäällikkö, kertoo liitetyllä videolla kokemuksia kursseistamme. 

Tervetuloa Ensiapukurssille!
- Auta älä haikaile, minuutit ratkaisevat
 
EFR Ensiapukouluttajakurssi
 
EFR Ensiapukouluttajakurssi
1295.00 €
Uusi ura ensiapukouluttajana.
Heti saatavilla
EFR Ensiavun Kertauskurssit / Nettikurssi
 
EFR Ensiavun Kertauskurssit / Nettikurssi
alkaen 59.00 €
Ensiavun kertauskurssilla käymme läpi EAI kurssin asioita
Heti saatavilla
Kasvosuoja ( huom! Minimiostomäärä on 15 kpl, 7,50€)
 
Kasvosuoja ( huom! Minimiostomäärä on 15 kpl, 7,50€)
5.90 €
Suojaa kasvosi visiirillä.
(5)
Väliaikaisesti loppu
LifePak Lifepak CR2 AED defibrillaattori, WiFi FIN/ENG
 
LifePak Lifepak CR2 AED defibrillaattori, WiFi FIN/ENG
2263.00 €
Puoliautomaattinen suomeksi tai englanniksi neuvova defibrillaattori WiFi -yhteydellä.


Sinua saattaa kiinnostaa myös

Vierumäen Letturannasta Krabille

Oma sukellusurani alkoi EW Diven järjestämältä NAUI Open Water Diver kurssilta Vierumäen Urheiluopistolta keväällä 2009.  Ville ja Tanja olivat houkutelleet lajin pariin siitä lähtien kun itse aloittivat sukeltamisen ja joulun 2008 Thaimaan matkalla tehty sukelluskokeilu mu...

Titta Skofelt-Ryhmäliikuntaa 42 vuotta!

Olin 18 vuotias, kun aloitin työt ohjaajana. Jytäjumppa, aerobic, sisäpyöräily jne jne. Olen aina harrastanut monipuolisesti liikuntaa. Ykkösjuttujani on ollut UINTI, HIIHTO ja METSÄILY koirien kanssa. Kuntosali-voimailu kuuluu myös viikottaiseen harjoitteluuni.   Meillä on La...

Rakkaudesta lajiin, yrittäjänä jo 20 vuotta!

Yhtiö Yritys Enterprising Wave Oy on perustettu helmikuussa 2002. Yrityksen toimiala oli alussa työkalujen myynti ja maahantuonti. Asiakaskunnaksi muodostui nopeasti lahtelainen metalliteollisuus sekä muutama valtakunnallinen tavarataloketju. Toimipaikkana oli vanha varastoraken...