Uusi vuosi 2023 ja uudet kujeet!


Travelling, Scuba diving, Swimming, Triathlon, Personal profile by Ville L., 4.1.2023Taas on edellinen vuosi hyvästelty ja suunnitellaan jo hurjasti tulevaa vuotta.

Mutta ennen sitä katsotaanpas mitä kaikkea vuonna 2022 tulikaan tehtyä.


38


Vuosi 2022 aloitettiin vielä vahvasti koronan rajoittamassa maailmassa. Yritys täytti 20 vuotta ja minä itse 50 vuotta. Lähimmäiset olivat sitä mieltä, että onhan tuossa jo aihetta juhlimiseen ja järjestivät minulle ikimuistoiset juhlat. Eikä haitannut vaikka jouduttiin juhlia kertaalleen siirtämäänkin, juhlimaan päästiin silti.
 
38

Vesijärvenkadun liiketilassa elettiin hektistä aikaa, toisella puolella liikekiinteistöä tuli niskaan viemärivettä, toisaalla lattiavalumassaa ja toisessa päässä vesijohtovettä.
Oli siinä aikamoinen taiteilu, ettei kaikki tavarat ole pilalla ja samalla hermot.

38

Siitäkin selvittiin ja päästiin loppujen lopuksi kesäkuun alussa muuttamaan uusiin upeisiin liiketiloihin Lahden Kärpäsenmäen päälle valmistuneeseen Salpausselkä Parkkiin. Muutto tehtiin erittäin pienellä ryhmällä, kun samalla piti purkaa toisaalta ja rakentaa toisaalle. Se oli noin viikko, kun vanha tupa oli tyhjänä ja uusi valmiina ottamaan asiakkaat vastaan. Pienenä kuriositeettina sanottakoon, että koko muutto siirrettiin henkilöautolla ja peräkärryllä, aikamoista vai mitä ;)

38

Heti perään painoi jo seuraavaksi Lahden IRONMAN kilpailut ja siellä jo tutussa roolissani järjestelin uintiosuuden kokonaisuudessaan valmiiksi vapaaehtoisten kanssa. Pääpäivänä valvoin, että kaikki veteen menijät pääsevät sieltä myös ylös, oman turvatiimini kanssa (noin 60 henkilöä kaiken kaikkiaan).

38

Tämän jälkeen tein vielä Finntriathlonin kilpailuja 2 ja Tahkon IRONMAN täyden matkan kilpailun.
Kesän kaikki mahdolliset hetket, mitkä vaan löysin, tehtiin Lahdessa sukelluskursseja sekä jatkettiin myymälän fiksaamista ja varastojen siivoamista. Eipä tullut lomia pidettyä sinäkään kesänä. Syksy saapui ja laitettiin Tri-kisat pakettiin ja aloimme keskittymään tulevaan ja tietysti syksyn sukellusmatkoihin.

38

Maailman tilanne jylläsi pahimmillaan ja se sai aikaa lentojen kanssa säätämisen.
Enpä ole koskaan käynyt Egyptissä sukellussafarilla, joka kestää 7 vuorokautta mutta matka itsessään venyi yhteentoista päivään. Kiitos mahtaville asiakkaille, jotka ymmärsitte tilanteen ja osoititte mahtavaa mukautumiskykyä tilanteeseen.
Kaiken kaikkiaan olin Punaisellamerellä sukeltamassa kolmen sukellussafarin verran. Ensimmäisellä oli mukana vapaasukeltajia ja laitesukeltajia. Liekö johtunut noista vapaasukeltajista vesillä mutta silloin näin enemmän kuin koskaan haita sukellusten aikana. Ensimmäistä kertaa ikinä pääsin sukeltamaan vasarahaiparven kanssa, oli se vaan hienoa!!

38
Kuva Antero Joki

38
Kuva Antero Joki

Kahdella seuraavalla sukellettiin vain laitteilla ja oli kyllä taas hienoja reissuja, kursseja tuli tehtyä ja upeita paikkoja ja ihmisiä tavattua. Etukäteen pelkäsin viimeistä safaria, jossa suurin osa sukeltajista saapui syvältä Savosta, eli kaikki ainekset kaikkeen oli olemassa. Mutta kiitos Savon ryhmä, hieno matka ja ei muuta kuin uutta suunnittelemaan! ;)

38

38

Vuosi 2022 oli kokonaisuudessaan harvinaisen rankka, tämän huomasi, kun jouluna laitettiin ovi kiinni ja lähdettiin joulunviettoon. Isoja päätöksiäkin joulukuussa tehtiin. Päätin tulevaisuudessa keskittyä omaan perheeseen ja yritykseen. Aika ei tällä konseptilla riitäisi tekemään mitään kunnolla ja tuleva vuosi näytti entistäkin katastrofaalisemmalta kuin mikään aikaisempi.

Tämän takia päätin luopua Uinnin vastaavan roolistani IRONMAN organisaatiossa sekä Finntriathlon organisaatiossa. Mietin, että kun teen sen ajoissa ehtivät löytää tilalleni nohevan tekijän, joka saa hommat hoidettua ”into pinkeänä”.  Kiitos Tiina ja Juuso menneestä viidestä vuodesta 2018-2022. Oli ilo työskennellä teidän ja mahtavan ryhmänne kanssa!

38

Tsemppiä tulevaan vuoteen 2023, se tulee olemaan haastava mutta kyllä te sen hoidatte maaliin omalla koväpäisyydellänne - tämäkin ihan puhtaasti rakkaudella. ;)

Vuoden 2022 aikana yrityksemme sai uuden upean työntekijän tiimiimme, vaihdettiin kirjanpitäjää ja järjestelmää vastaamaan tätä päivää sekä osallistuttiin Travelifen Sustour projektiin, josta saimme joulukuussa 2022 Travelife Partner maininnan. Kiitos siitä kuuluu Tiia Loukoselle ja vaimolleni Tanjalle, ilman teidän panostustanne tuo ei olisi koskaan onnistunut. Nyt tulevilla Matka 2023 messuilla käymme pokkaamassa yrityksemme Travelife Partner diplomin.

38

Tulemme kasvattamaan sukelluskoulutuksen osuutta tekemisessämme ja valikoimaan tulee myös SSI:n sukelluskurssit.

38
kuva vuoden 2023 ensimmäiseltä kurssilta

Tulevana vuonna painetaan taas kovaa vauhtia mutta koitetaan myös välillä vähän hengähtääkin!

 Oikein hyvää ja menestyksekästä vuotta 2023 kaikille!

Meidät tapaat henkilökohtaisesti matkamessuilla osasto 7 K 108. Nähdään messuilla Helsingin messuhallissa 19.-22.1.2023!

Ville Laine
Toimitusjohtaja
EW Dive/ Enterprising Wave Oy

You might also be interested in

Dive Booth in Lahti, first scuba dive fair in Lahti 23.3.2024

Lahdessa järjestettiin lauantaina 23.3.2024 hotelli GreenStarissa sukellusalan messut. Messuja aloitettiin suunnittelemaan jo tammikuussa 2023. Ajatus tapahtumaan sai alkunsa yksinkertaisesti siitä, että Suomessa ei oltu järjestetty pitkään aikaan mitään laitesukellukseen liitty...

Paulan tiukkaa treeniä!

Moikka!   Kesä on jo pitkällä ja kisat alkanut. Mulle ensimmäinen kova treenitalvi takana. Tietenkin kovaa on treenattu alusta asti, mutta eri tavalla. Ensimmäiset pari vuotta on tehty pohjia sille, että pystyn treenaamaan kovaa. Pohjia tehdään edelleenkin.  Onni on viisas valme...

Travelife certified Excellence in sustainability

We can proudly say that hard work in sustainable in tourism has been rewarded! We received the Travelife certificate for the travel industry. Change starts with small things, but work has to be done all the time in order for things to change. Everyone has the opportunity to infl...
sustour-logo cosme-logo smal-logo travelife-logo