Vierumäen Letturannasta Krabille


Travelling, Scuba diving, Freediving, First aid, Underwater photography, Yoga and pilates, Personal profile by EW Dive, 22.3.2022
Oma sukellusurani alkoi EW Diven järjestämältä NAUI Open Water Diver kurssilta Vierumäen Urheiluopistolta keväällä 2009. 

Ville ja Tanja olivat houkutelleet lajin pariin siitä lähtien kun itse aloittivat sukeltamisen ja joulun 2008 Thaimaan matkalla tehty sukelluskokeilu muutti lopulta kaiken ja heti kokeilun jälkeen laitoin Villelle viestin että” buukaa mut seuraavalle kurssille”.

 34

Vierumäeltä kaikki lähti ja sain sieltä itselleni lopulta ammatin, mutta myös paljon ystäviä, jotka ovat edelleen elämässä mukana. 

 En silloin toukokuussa 2009 olisi vielä arvannut, että kirjoitan tätä blogiteksitiä oman Padi sukelluskeskuksen uuden veneen kannella täällä Ao Nangissa nyt helmikuussa 2021, joka on ollut kotina syksystä 2019 alkaen.

 34 

Vierumäeltä alkanut koulutus lähti omalta osaltani aika lailla lapasesta ja EW:n kautta kouluttautumisia tuli tehtyä kaikkineen noin 20kpl päättyen Woden vetämiin kouluttajakursseihin (Padi IDC 2013 & Padi IDC Staff kursseihin 2019). Lisäksi olen kouluttautunut tekniikkasukelluksen pariin täällä Krabin vesillä ja viimeisin innostuksen kohde on ollut vapaasukeltaminen, josta on löytynyt taas kokonaan uusi maailma.

34 

Sukelluskouluttajaksi valmistumisen jälkeen tie vei talveksi 2013–14 tänne Ao Nangiin Krabille jossa pääsin tekemään talven kouluttajanhommia ja samalta matkalta löysin itselleni puolison jonka kanssa nyt täällä asustamme. Johanna keskittyy pääasiassa katukoirien auttamiseen ja yrityksen taustatoimintaan ja minä sukeltamiseen ja yrityksen päivittäiseen pyörittämiseen.
 
Ympyrä myös Vierumäen osalta tavallaan sulkeutui tänä talvena, sillä oman peruskurssin jälkeen olen ollut ainakin kahdesti EW:n mukana kouluttamassa Vierumäen urheiluopiston oppilaita ja nyt meillä oli täällä Pihla-Mari Vierumäeltä työharjoittelussa reilun kuukauden.

 
Olen ehtinyt myös olemaan muutamilla EW:n järjestämillä sukellusmatkoilla ainakin Malediiveilla ja Viron Hiidenmaalla matkanjohtajana ja myös asiakkaana sekä kouluttajana usealla reissulla ainakin Suomessa, Egyptissä ja Kroatiassa. Myös matkamessut ja venemessut on tullut ainakin muutamana talvena tullut yhdessä edustettua. Lisäksi Tanjan ja Villen kanssa on ehditty vuosien varrella vetää myös useampikin yhteinen ensiapukurssi. 

34 

En edes tiedä miten paljon olen vuosien saatossa saanut uusia ystäviä, jotka linkittyvät EW Diveen, mutta paljon teitä on ja olen kaikista todella kiitollinen, että olen päässyt teihin tutustumaan. Yksi tämän lajin parhaista puolista onkin se, että tässä pääsee tutustumaan erilaisiin ihmisiin ympäri maailman, joita kaikkia yhdistää rakkaus lajiin taustasta riippumatta. Kesäisin Suomessa kohokohtana onkin perinteinen EW:n Kaatialan sukellusreissu, jossa kohdataan vanhojen tuttujen ja uusien tulokkaiden kanssa vuosittain.

 34

Tuoreimpana suunnitelmana meillä on toteuttaa ensi talvelle EW:n asiakkaille sukellus-, ja harrastusmatka tänne Krabille meidän monipuolisiin vesiimme ja harrastusmahdollisuuksiin ja jos se reissu ei toteudu niin EW:n asiakkaille on meillä aina jotain erityistä tarjolla. Matkalle on suunniteltu ohjattua sukellustoimintaa mutta myös jooga sekä pilates ohjausta.

 34

Kalustona meillä on täällä juuri 15.2.2022 valmistunut Ocean Manta katamaraanimme, jonka kyydissä matka taittuu Phi Phin kaukaisimmille kohteilla vain reilussa tunnissa sekä Koh Lantan edustalla olevalle Koh Haalle alle kahdessa tunnissa.

34

Mukaan päiväretkille mahtuu 20 sukeltajaa tai 35 snorklaajaa ja niiden yhdistelmiä, joten tilaa löytyy ja retkikohteita muokataan halukkaiden ryhmien mukaan. Lisäksi lähisaarille voimme tehdä retkiä myös meidän Reef Manta pitkähäntäveneellä, joka valmistui viime joulukuussa ja sai ensireissunsa itsenäisyyspäivänä 2021. 

34 

Perinteisten sukellus ja snorklausretkien lisäksi teemme täällä Ao Nangissa korallienistuttamista yhdessä asiakkaidemme kanssa. Sukelluskouluttajamme Andy laittoi oman yrityksen (www.coralyfe.com) pystyyn 1,5v sitten ja hänen pääasiallisena tehtävänään on korallien istuttaminen ja meriensuojelu. Meribiologina ja sukelluskoulttajana hän osaa opettaa asiat juuri oikealla tavalla ja päästää asiakkaat myös itse istutuspuuhiin. 

  
34

Kulunut talvi on ollut todella kiireinen ja toivottavasti matkailu taas palaa normaaliin malliin viimeistään ensi kesänä, jolloin teistäkin mahdollisimman moni voisi löytää tiensä tänne Krabin kauniisiin vesiin.

34 

Meidän elämäämme täällä Krabilla pääsee seuraamaan Facebookissa ja Instagramissa Fast Manta tilien kautta ja palvelutarjoamaa löytyy mm suomalaisten kotisivujen kautta www.fi.fastmanta.com  

34

Terveiset Krabilta ja nähdään kesällä EW:llä tai Kaatialassa tai viimeistään täällä Ao Nangissa.

Aurinkoisin terveisin

Kari

You might also be interested in

Paulan tiukkaa treeniä!

Moikka!   Kesä on jo pitkällä ja kisat alkanut. Mulle ensimmäinen kova treenitalvi takana. Tietenkin kovaa on treenattu alusta asti, mutta eri tavalla. Ensimmäiset pari vuotta on tehty pohjia sille, että pystyn treenaamaan kovaa. Pohjia tehdään edelleenkin.  Onni on viisas valme...

Travelife certified Excellence in sustainability

We can proudly say that hard work in sustainable in tourism has been rewarded! We received the Travelife certificate for the travel industry. Change starts with small things, but work has to be done all the time in order for things to change. Everyone has the opportunity to infl...

Uusi vuosi 2023 ja uudet kujeet!

Taas on edellinen vuosi hyvästelty ja suunnitellaan jo hurjasti tulevaa vuotta. Mutta ennen sitä katsotaanpas mitä kaikkea vuonna 2022 tulikaan tehtyä. Vuosi 2022 aloitettiin vielä vahvasti koronan rajoittamassa maailmassa. Yritys täytti 20 vuotta ja minä itse 50 vuotta....
sustour-logo cosme-logo smal-logo travelife-logo