EW Dive Uinti Ambassador Minttu


by EW Dive, 24.02.2021

Hei, olen EW Diven ambassadori Minttu.

Olen 17-vuotias kilpauimari Lahden Uimaseurasta ja harjoittelen tällä hetkellä seuran ykkösryhmässä LE1, jonka valmentajana toimii Aaro Rahomäki. Opiskelen uinnin ohella myös Lahden lyseossa toisella vuosikurssilla. Päälajini on selkäuinti, mutta perhos- ja sekauinti ovat minulle myös vahvoja ja mieluisia lajeja.

Olen uinut koko ikäni, aloittaen vauvauinnista ja sieltä vuosien varrella noussut kilpauintiin. Nyt kilpauinnin parissa olen uiskennellut jo huimat 9 vuotta. Parhaita saavutuksiani tuloksellisesti on ollut tähän mennessä oman ikäluokkani ikäkausimestaruus-mitalit perhosuinnista, joita minulta löytyy kolme; kaksi pronssia ja yksi hopea vuosilta 2016 ja 2017. Myös lukuisia pistesijoja on tullut kerättyä ja top15 sijoille olen yltänyt nuorten sekä aikuisten SM-kisoissa. Oman kehitykseni kannalta taas sanoisin parhaaksi saavutuksekseni nyt kuluneen ”koronakauden”, jolloin pääsin harjoittelussa paljon eteenpäin ja selvää tulosta altaassa onkin jo näkynyt.

Nyt on kuitenkin hetki vierähtänyt, kun on kisoissa päässyt testaamaan omaa kuntoa. Koronan takia viime keväästä asti harjoittelun tavoitteet ovat painottuneet enemmän tekniikkaan ja peruskuntoon, kun pääkisoihin ei ole tarvinnut herkistellä. Se on ollut selkeästi haastavaa erityisesti motivaation kannalta, kun ei ole ollut kilpailuja, mutta mielestäni se on ollut ihan hyvä asia itselleni, sillä tunnuinkin olevan juuri peruskestävyyden parantamisen tarpeessa. Nyt tietenkin olisi toiveena jo hiljalleen päästä takaisin kisa-altaaseen ja kisatunnelmaan, sillä kilpaileminen on ehdottomasti lempiasiani uinnissa.

Yhteistyö EW Diven kanssa on tuonut itselleni paljon uudenlaista motivaatiota ja halua kehittyä. On ollut hieno asia päästä tekemään yhteistyötä ja odotan innolla tulevaa. Tämänhetkisen tiedon mukaan tulevat kesän SM-kisat pitäisi pystyä järjestämään normaalisti, joten seuraavat tavoitteet odottavat sitten siellä. Tänne blogiinkin saattaa tulla lisää päivityksiä tulevaisuudessa, joten kannattaa pysyä kuulolla!

Iloisin terveisin, Minttu :) !